509px-Herb Polski m

ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 2 W SĘPÓLNIE KRAJEŃSKIM

AKTUALNOŚCI - Więcbork

Pracowania krawiecka

Pracownia krawiecka u pani Kazi to nasza dzisiejsza niespodzianka w ramach współpracy ze Środowiskowym Domem Samopomocy w Więcborku. Uszyliśmy walentynkowe cuda. Dziękujemy. Wychowawcą grupy jest pani Aneta Kantak.

Czytaj więcej...

Oferta edukacyjna szkoły

Regulamin rekrutacji uczniów w Zespole Szkół nr 2 w Sępólnie Krajeńskim
I. OFERTA EDUKACYJNA SZKOŁY

W roku szkolnym 2019/2020 rekrutacja odbywać się będzie do oddziałów dla dzieci z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu lekkim,dla dzieci z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym, znacznym lub głębokim oraz autyzmem w tym z zespołem Aspergera.

Klasy prowadzone są przez nauczycieli posiadających pełne kwalifikacje do pracy w edukacji z uczniami posiadającymi niepełnosprawności. Dodatkowo zapewniamy troskliwą opiekę zespołu wspomagającego, pielęgniarki szkolnej i wszystkich pracowników szkoły.

Czytaj więcej...

Wyrazy współczucia

Z wielkim bólem przyjęliśmy wiadomość o tragicznej śmierci Pana Prezydenta Pawła Adamowicza. Przekazujemy najgłębsze wyrazy naszego współczucia Małżonce, Dzieciom, Rodzinie i bliskim.

Bal Karnawałowy 2019

W dniu 10 stycznia, jak co roku tradycyjnie przed feriami odbył się szkolny bal karnawałowy. Pięknie przygotowana i udekorowana sala, wyjątkowo róznorodne przebrania karnawałowe uczniów, nadały bardzo wesoły  i przyjazny charakter imprezy. Tradycyjnie bal otworzyliśmy wspólnym tańcem Polonezem. Uczniowie przebrani mieli okazję zaprezentowac swoje stroje karnawałowe w pokazie mody. Goścmi specjalnymi byli uczniowie ze SP nr 1 oraz z CKZiU z utworem w nowej aranżacji obejmujacej  instrument klasycznym oraz  współczesną technologię komuterową. 

Czytaj więcej...

Wycieczka do Zakładu Cukierniczego w Wituni – Pieczenie Pierników

 

Dnia 3.01.2019 r. odbyła się wycieczka uczniów naszej szkoły do Zakładu Cukierniczego państwa Gładkowskich. Celem wycieczki było poznanie pracy cukiernika i kolejnych etapów produkcji pierników, przestrzeganie zasad bezpieczeństwa, budzenie szacunku do pracy i innych ludzi, kształcenie kulturalnego zachowania się podczas wycieczki oraz integracja grupy. Uczniowie zwiedzając salę produkcyjną z zainteresowaniem słuchali pana Ryszarda Gładkowskiego właściciela zakładu cukierniczego, który opowiadał o urządzeniach służących do produkcji ciast: roboty do miksowania składników, ubijaki i mieszadła ugniatające ciasto, ogromne piece piekarnicze. Dzieci obserwowały pracę cukiernika oraz cały proces wykonywania pierników.

Czytaj więcej...